Menu

020-280 70 97

Banden Balanceren

Hunter GSP 9700 Roadforce: Balanceren tot in perfectie

 

Met de Hunter Roadforce worden autobanden tot in perfectie gebalanceerd en uitgelijnd. Met deze balanceermachine kunnen minimale trillingen en afwijkingen in autobanden opgespoord worden. Daarnaast geeft de Hunter Roadforce belangrijke data vrij over de positie van de autoband en of deze op de juiste wijze geplaatst is. Bij afwijkingen geeft de balanceermachine tevens weer hoe de betreffende band het beste geplaatst kan worden om een optimale rolweerstand en balans te kunnen verkrijgen.

 

Deze innovatie op het gebied van balanceren en uitlijnen van autobanden, brengt een nieuwe sensatie op het gebied van autorijden teweeg. De Hunter GSP 9700 Roadforce geeft elke soort vibratie of onbalans weer. Ongeacht de grootte van de trilling of de afwijking van de autobanden of velgen. De rijervaring wordt daardoor aanzienlijk verbeterd. Uw auto trekt niet meer naar links of rechts en verkrijgt daardoor een optimale wegligging zonder trillingen of onregelmatigheden.

 

3D balanceren van banden met de Hunter Roadforce

 

Voor veel auto eigenaren zijn onverklaarbare trillingen en vibraties in het stuur een bekend maar vervelend fenomeen. Deze trillingen kunnen constant aanwezig zijn, maar kunnen ook optreden als er een specifieke snelheid gereden wordt. Naast deze trillingen is ook het “trekken” van de auto naar links of rechts een veel voorkomend probleem. Dit heeft niet alleen een negatief effect op de rijervaring, maar kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen.

De banden slijten onregelmatig af wat tevens een hoger brandstofverbruik tot gevolg heeft. In veel gevallen worden deze problemen veroorzaakt door niet of onvoldoende uitgebalanceerde autobanden.

 

Deze problemen gelden echter niet alleen voor reeds gebruikte banden. Ook nieuwe autobanden vertonen regelmatig (minieme) afwijkingen welke hinderlijke trillingen kunnen veroorzaken. De apparatuur die gebruikt wordt voor het balanceren of uitlijnen op de reguliere manier, is in veel gevallen niet gevoelig genoeg om deze vibraties op te kunnen merken. Met de komst van de Hunter GSP 9700 Roadforce zijn deze problemen voorgoed verleden tijd. De meting die deze balanceermachine uitvoert kunnen de kleinste afwijkingen in banden en velgen ontdekt én verholpen worden.

Balanceren met de Hunter Roadforce. Hoe werkt dat?

 

De Roadforce 3D balanceermachine is voorzien van een aandrukrol met een gewicht van bijna 700 kilo. Deze rol heeft tijdens het balanceren van de band een controlerende en adviserende taak. De Hunter Roadforce geeft exact de afwijking van de band of velg aan. Aan de hand van deze informatie geeft de innovatie balanceermachine advies. Dit kan zijn over hoe de band geplaatst is, of dat correct is uitgevoerd en of deze zich op de juist positie bevindt. Daarnaast adviseert de Hunter Roadforce over hoe de autoband wél geplaatst moet worden op de balans te kunnen perfectioneren.

 

De gepatenteerde aandrukrol van de Hunter Roadforce balanceermachine heeft tevens het vermogen om de hoogte en zijslag van de banden te kunnen meten. Zo weet u direct of de trillingen worden veroorzaakt door de banden of de wielen van uw voertuig. Met een nauwkeurigheid tot wel 0,05 mm bent u altijd verzekerd van een betrouwbare analyse. Ook verschillen van stijfheid in banden kunnen met de Hunter GSP 9700 Roadforce moeiteloos opgespoord worden. Uniek, want deze radiale meting was tot voor kort alleen beschikbaar voor officiële autofabrikanten. Met de Hunter Roadforce kan de krachtvariatie in autobanden perfect geoptimaliseerd worden.

 

De Hunter GSP 9700 Roadforce kan de band tevens afkeuren. Dit gebeurt als de afwijkingen van de betreffende autoband niet binnen de limiet blijven. Als het om een relatief nieuwe set autobanden gaat, kan de 3D balanceermachine tevens een rapport uitdraaien met een nauwkeurige analyse van de betreffende band. Hiermee kunt u vervolgens terug naar uw bandendealer om in aanmerking te kunnen komen voor een nieuwe band.

 

Innovatieve Straight Trek meting voor autobanden

 

Ook de Straight Trek meting van deze 3D balanceermachine biedt een verbeterde rijervaring. De Hunter Roadforce geeft per band nauwkeurig aan of de afwijking links of rechts georiënteerd is. Daarnaast geeft de Roadforce advies over de beste positie van de band (voor of achter en links of rechts) om een uitstekende uitlijning te kunnen verkrijgen. Het resultaat is een auto die recht vooruit rijdt en niet meer naar links of rechts trekt. Ook de velgen worden niet overgeslagen als u kiest voor uitbalanceren met de Hunter GSP 9700 Roadforce. Deze worden tot op de gram opgespannen en gecentreerd op de balanceer as.

 

Wil u uw banden tot in perfectie laten balanceren en uitlijnen? Dan staan we graag voor u klaar. Maak vandaag nog een afspraak om uw autobanden te laten diagnosticeren en balanceren met onze Hunter Roadforce. We informeren u graag over de uitgebreide mogelijkheden.